Jak se vaří Budvar
Pivovar Budějovický Budvar žije v úctě k tradici a především k českému pivu. Proto se výrobní proces piva Budweiser Budvar prakticky neliší od původního způsobu výroby.
Stejně tak jsou užívány ty nejlepší přírodní suroviny bez jakýchkoliv umělých úprav.
|
VodaPanensky čistá přírodní voda z našich 300 metrů hlubokých artéských studní je velmi kvalitní, přispívá k charakteristické chuti našeho piva a dělá z něj opravdovou vzácnost. Při úpravě vody se nepoužívají žádné chemické prostředky. |
|
SladKvalitní slad je základní surovinou pro výrobu našeho národního nápoje. Mezi nejlepší slady na světě patří moravský slad, který dodává pivu z Budějovického Budvaru nenapodobitelnou zlatavou barvu. |
|
ChmelDůležitá přísada, koření piva. Samičí hlávky vysoce kvalitního žateckého chmele, který je právem po celém světě tolik oceňován, dělají z piva značky Budvar opravdovou vzácnost. Dodávají mu totiž nenapodobitelný, jemný chmelový charakter a aroma. |
|
VařeníTradiční české pivo by mělo být od počátku vařeno na konečnou stupňovitost. Nemělo by se tedy vařit na stupňovitost například 14-16 a v dalších fázích výrobního procesu ředit vodou na stupňovitost 10 nebo 12. Náš pivovar tuto zásadu bezvýhradně dodržuje. |
|
DokvašováníTradiční ležák českého typu by měl dozrávat („ležet“) v ležáckém sklepě při nízké teplotě (2°C) nejméně 60 dní. Světlý ležák Budweiser Budvar dozrává dokonce 90 dní, čímž dosáhne čisté, zakulacené a plné chuti. Ležák Budweiser Budvar je typický svým hlubším prokvašením, což mu dává vyšší obsah alkoholu, a tedy i menší obsah zbytkového cukru. |